Sjajni školarci i 10. jubilej BK Banat obeležili međuškolski turnir Zrenjanin 2023

U subotu 14. oktobra u sali OŠ „Žarko Zrenjanin“ održan je Međuškolski badminton turnir – Zrenjanin 2023 koji je okupio takmičare iz 39 škola iz cele Srbije

U subotu, 14. oktobra, Zrenjanin nije bio samo domaćin međuškolskog badminton turnira, već i epicentar školskog badmintona Srbije. U veličanstvenoj atmosferi sale OŠ „Žarko Zrenjanin“, gotovo stotinu školaraca iz osnovnih škola iz Beograda, Kragujevca, Kruševca, Kikinde, Čačka, Vršca, Zrenjanina i Novog Sada odmerilo je svoje badminton veštine na ovom tradicionalnom takmičenju.Učenici su se takmičili u pojedinačnim muškim i ženskim konkurencijama prema uzrasnim kategorijama. Višečasovni kvalitetan takmičarski program protekao je u duhu sportskog nadmetanja i fer-pleja, a organizatori takmičenja pobrinuli su se da atmosfera bude na najvišem nivou.

Ovogodišnji turnir bio je poseban, ne samo zbog sjajnih mladih talenata koji su ga uveličali svojim sportskim veštinama, već i zbog značajnog jubileja domaćina takmičenja - deset godina postojanja BK Banat.Branislav Vodeničar iz BK Banat nije krio svoje oduševljenje: "Bila nam je čast i zadovoljstvo da posle par godina opet ugostimo decu školskog uzrasta u našem gradu, u domu zrenjaninskog badmintona. Lepo je bilo videti zadovoljna lica i dečije osmehe koji su krasili ovaj badminton turnir i svojim prisustvom uveličali i naše slavlje, desetogodišnjicu postojanja badminton kluba Banat. Zahvaljujemo svima koji su učestvovali i doprineli ovom nezaboravnom sportskom događaju.”U znak priznanja za doprinos razvoju badmintona u Zrenjaninu, generalni sekretar BASS Miodrag Kaličanin uručio je predstavnicima kluba vredne pakete opreme.

Osvrćući se na impresivnu desetogodišnju istoriju kluba, Vodeničar je dodao: „Kroz entuzijazam svojih članova i podršku lokalne zajednice, klub je izgradio čvrst temelj za razvoj badmintona u Zrenjaninu. Uz brojne treninge, radionice i promociju sporta među mladima, BK Banat doprinosi sportskoj kulturi grada.“Tradicionalni međuškolski turnir održan je uz pokroviteljsku podršku Ministarstva sporta, Badminton saveza Srbije i Grada Zrenjanina i prijatelja takmičenja Tin šped, Victor, Siboasi, Sportski savez Zrenjanina.

 

Najuspešniji takmičari i medaljisti ovogodišnjeg takmičenja su:

U kategoriji I-II razred: Anica Lazović iz OŠ „Jovan Popović“ Novi Sad (zlato), Lana Barišić iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Kruševac (srebro), Sofija Tabakman iz OŠ „London Gejts“ Beograd (bronza).

U kategoriji III-IV razred - dečaci: Vuk Savić iz OŠ „Nikola Tesla” Novi Sad (zlato), Timofej Tabakman iz OŠ „London Gejts” Beograd (srebro), Mateja Marković iz OŠ „Živadinka Divac” Kragujevac (bronza).

U kategoriji III-IV razred - devojčice: Marija Savić iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” Kruševac (zlato), Lena Brkić iz OŠ „Filip Filipović” Beograd (srebro), Anja Adlešić iz OŠ „Ivo Lola Ribar” Novi Sad i Miona Barišić iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” Kruševac (bronza).

U kategoriji V-VI razred – dečaci: Kosta Sjilepčević iz OŠ „Dositej Obradović” Novi Sad (zlato), Vuk Stojanović iz OŠ „Radoje Domanović” Kragujevac (srebro), Nemanja Rašeta iz OŠ „Stefan Nemanja” Beograd (bronza) i Teodor Jeremić iz OŠ „Žarko Zrenjanin” Zrenjanin (bronza).

U kategoriji V-VI razred – devojčice: Teodora Mehović iz OŠ „Olga Petrov” Vršac (zlato), Lina Spasić iz OŠ „Jovan Dučić” Beograd (srebro), Kasija Komatina iz OŠ „Jovan Dučić” Novi Sad (bronza) i Mila Gluhović iz OŠ „Josif Pančić” Beograd (bronza).

U kategoriji VII-VIII razred – dečaci: Maksim Vidaković iz OŠ „Žarko Zrenjanin” Novi Sad (zlato), Vasilije Popović iz OŠ „Radoje Domanović” Beograd (srebro), Đorđe Omrčen iz OŠ „Ruđer Bošković” Beograd (bronza) i David Rotariu iz OŠ „Vuk Karadžić” Zrenjanin (bronza).

U kategoriji VII-VIII razred – devojčice: Jana Vasiljević iz OŠ „Jovan Sterija Popović” Beograd (zlato), Lenka Lazović iz OŠ „Jovan Popović” Novi Sad (srebro), Vesna Stojaković iz OŠ „Jovan Dučić” Novi Sad (bronza) i Hana Komanov iz OŠ „Đura Jakišić” Kikinda (bronza).

U kategoriji srednjoškolaca od I do IV razreda: Vanja Kovač iz Zrenjaninske gimnazije (zlato), Bogdan Subotić iz SŠ „Svetozar Miletić” Novi Sad (srebro), Bratislav Krstonošić iz Tehničke škole Kikinda (bronza).