TRI ZLATA ZA VIKTORA PETROVIĆA NA PRVENSTVU SRBIJE ZA JUNIORE

U subotu i nedelju, 13. i 14. maja u Nacionalnom badminton centru na Adi održano je Prvenstvo Srbije za juniore Beograd 2023

Tokom proteklog vikenda juniori u kategoriji U11, U13, U15, U17 i U19 borili su se za najprestižniju nacionalnu titulu prvaka Srbije. Prvenstvo je u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji okupilo više od 100 takmičara iz Beograda, Novog Sada, Pančeva, Vršca, Zrenjanina, Kragujevca, Kruševca, Petrovca na Mlavi koji su se borili za odličja u svih pet konkurencija.

Prvi takmičarski dan započeo je minutom ćutanja povodom tragedije koja se dogodila u OŠ “Vladislav Ribnikar” nakon čega su igrani mečevi u muškoj i ženskoj pojedinačnoj konkurenciji za U11, U13 i U17 kategorije, kao i U13 dueli u konkurenciji muških i ženskih parova. Drugog takmičarskog dana rekete su ukrstili U15 i U19 juniori koji su se nadmetali u svih pet takmičarskih konkurencija.Najuspešniji u najstarijoj juniorskoj kategoriji do 19 godina bio je Viktor Petrović iz BK Zmajevi, koji je osvojio čak tri zlatne medalje - u pojedinačnoj muškoj i u konkurenciji muških i mešovitih parova. Na pobedničkom tronu u konkurenciji parova pridružili su mu se klupski saigrači Marko Mihajlović i Nina Bogdanović, koja je zlato osvojila i u konkurenciji žena pojedinačno. U ženskom dublu zlatnu medalju izvojevale su Miona Filipović iz BK Beograd i Marija Samardžija iz pančevačkog Dinama.U kategoriji juniora do 17 godina, pobednički pehar u pojedinačnoj muškoj i ženskoj konkurenciji otišao je u ruke Kruševljana Alekse Radovanovića i Andree Bogojević (BK Zmajevi), koji su zlatnu medalju osvojili i u U15 konkurenciji mešovitih parova. Najuspešniji takmičar u pojedinačnoj muškoj konkurenciji do 15 godina bio je Zmaj Danilo Stevanović, dok je među devojčicama najsjajnije odličje osvojila Teodora Latas. U konkurenciji muških parova na pobedničko postolje popeli su se Radovanović i Stevanović, a u ženskom dublu Bogojević i Latas.Takmičari u kategoriji do 13 godina pokazali su pravi takmičarski duh i veliki potencijal, a najuspešniji među njima bio je Konstantin Ristić iz BK Beograd koji je osvojio dve zlatne medalje – u u konkurenciji dečaka pojedinačno i u muškim parovima zajedno sa klupskim saigračem Filipom Stojadinovićem. Među devojčicama u istoj kategoriji, najbolja je bila Natalija Đoković iz BK Ravens KG u pojedinačnoj, a sestre Teodora i Dorotea Mehović iz BK Fanatik u ženskoj parskoj konkurenciji.U najmlađoj juniorskoj konkurenciji do 11 godina, rekete su ukrstile devojčice u pojedinačnoj konkurenciji, a na pobedničko postolje popela se Staša Lazović iz BK Novi Sad.

Sa osvojenih 28 medalja od čega 11 zlatnih, 10 srebrnih i 7 bronzanih, BK Zmajevi iz Kruševca upisao se kao najuspešniji klub ovogodišnjeg prvenstva. Osim sportskih rezultata, dvodnevna atmosfera u Nacionalnom badminton centru pokazala je da sport ima i veoma važnu razvojnu i vaspitnu ulogu u školskom uzrastu dece.

Organizator Prvenstva Srbije za juniore bio je Badminton klub Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta Republike Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Badminton saveza Srbije i Badminton savez Beograda, a uz pomoć prijatelja BASS, kompanija ”Tinšped“,”Victor”, ”Siboasi” i ”Koka Plus”.

Spisak svih osvajača medalja možete pronaći putem sledećeg LINKA.