#EJCBELGRADE2022: NAJBOLJIM TIMOVIMA URUČENE MEDALJE I PEHARI!

Agebark i Jovović na svečanoj ceremoniji odlikovali pobednike timskog dela Evropskog badminton prvenstva

Danas je svečanom ceremonijom dodele priznanja najboljima završen timski deo Evropskog badminton prvenstva za juniore.

Na svečanoj ceremoniji pehare i medalje uručili su generalni sekretar Evropske badminton konfederacije Brajan Agebark i predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović.

Pobedu je odnela Danska koja je odbranila titulu prvaka nakon uzbudljive i neizvesne borbe sa Francuzima. A treće mesto dele Španija i Ukrajina. Nalazimo se na polovini prvenstva koje se održava u Beogradu, a ono što svi učesnici i posetioci ističu jeste sjajna organizacija takmičenja i fantastično gostoprimstvo Srbije i glavnog grada.

Nakon što je Aleks Lanije iz Francuske osvojio prvu pobedu savladavši  Jakoba Houea sa 21-9 i 21-15 u muškom singlu, Danci su preuzeli palicu u svoje ruke. Benedikt Silasen je izjednačila meč neprikosnovenom pobedom od 21-13,21-10 nad Emili Drouin pre nego što su Jakob Houe i Christian Faust Kjer doveli Dance u vođstvo pobedom u muškom dublu. Posle tesnih 21-19 protiv Maela Katoena i Lukasa Re noara, reprezentaicija Danske pojačala je tempo i meč završila u drugom setu sa 21-10.

Poslednji meč ženskog dubla bio je izuzetno uzbzdljiv, Benedikt Silasen i Marija Hojlund Tomerup pobedile su u prvom gemu sa 21-17, ali francuski par, Elza Džejkob i Kamil Ponjante, vratile su se u igru i osvojile drugi set sa 21-17. U odlučujućem trećem setu, Francuzi su već vodili sa 19-18 pre nego što su Silasen i Tomerup postigle tri poena zaredom i Danskoj donele novu titulu šampiona Evrope.

Ovakvi sportski događaji, organizovani na izuzetno visokom nivou, na najbolji način promovišu našu zemlju i sport. Ovo međutim nije kraj, od danas počinje individualni deo Evropskog prvenstva za juniore, a reprezentativci Srbije spremni su za svoje nastupe u svih 5 konkurencija!  Atmosfera u nacionalnom timu Srbije odiše pozitivnom energijom, a s obzirom na dosadašnje sjajne rezultate naših sportista, očekujemo sjajne nastupe! Među favoritima kao drugi nosioci prvenstva nalaze se Anđela Vitman i Viktor Petrović u konkurenciji mešovitih parova.